ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

ΕΛΣΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τούμπα κι έτσι έμαθε από μικρή ότι ο ΠΑΟΚ πάει πακέτο με το ζώδιο και την ομάδα αίματος. Στο δημοτικό, την ψάρεψε ο μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας Αγίας Τριάδος. Εκεί συνειδητοποίησε ότι θέλει να κάνει δυο πράγματα. Να τραγουδάει και να ταξιδεύει. Με μια μικρή παράκαμψη φιλολογικών σπουδών στη Θρακική γη, άρχισε να πραγματοποιεί το στόχο της, δηλαδή να ταξιδεύει τραγουδώντας και αργότερα να τραγουδά ταξιδεύοντας ανα την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρέα στα ταξίδια αυτά αγαπημένοι : Μ. Μητσιάς, Αντ. Καλογιάννης, Β. Λέκκας, Στ.Παχίδης, Δ. Ζερβουδάκης, Γ. Καζαντζής, Π. Θεοχαρίδης, Μ. Θωίδου & Drasta, Μ. Χατζημανώλης, Ανδ.Καρακότας, Μαριώ, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Plaza Ensemble.

Μόνιμα αναποφάσιστη, αμφιταλαντεύεται τραγουδώντας ποντιακά με το Argatia Ensemble, ιρλανδέζικα και σκωτσέζικα με τους TIR FADA, κρητικά ταμπαχανιώτικα με το ΜΑΡΟΥΒΑ, tango ρετρώ και άλλα με τους φίλους της Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και τον Γιάννη Καρακαλπακίδη στο κοντραμπάσο.

Αφηγείται καθημερινά παραδοσιακά και μη παραμύθια στη Ρωξάνη, η οποία τη διορθώνει ανελλιπώς όταν ξεχνάει τις λεπτομέρειες…

Τον υπόλοιπο χρόνο που της απομένει, όταν δεν τραγουδάει, διδάσκει σε άλλους να τραγουδάνε.